dragkrok
dragkrok
Hem  |  FAQ  |  Betalningsmetoder  |  Nyheter |  Varukorg
   
Märke  
Kontakt
Dragkrok
 Bilmärke
Välj bilmärke...
 Dragkrokar
Fast dragkrok
Avtagbar dragkrok
Elsats
EU-regler
 Till företag
Logga in
Registrering
 Service
Track & Trace
Leverans
Lägsta prisgaranti
Köpvillkor
Sekretesspolicy
 Kontakt
Kontakt
Kontaktformulär
Hem | Elsats

Elsats

Enligt lag så ska din trailer eller husvagn ha ljus och det är därför nödvändigt att ditt fordon är utrustad med en stickkontakt/kontaktbox.

Det finns två olika typer av stickkontakter:

7-polig anslutning
Denna anslutning används till cykelhållare eller trailers och är utrustade med dimlyktor. Om du hellre vill ha en konstant ström så rekommenderar vi att du väljer en 13-polig anslutning eftersom den med 7 polig inte har den anslutningsmöjligheten.

 

 

13-polig anslutning
Det finns två olika typer av ett 13 polig elpaket - en Jaeger och en Vest Multicon anslutning. Anslutningen beror på kontakt-typen på husbilen. En 13 polig anslutning används mest till husvagnar eftersom man behöver extra anslutningar för konstant ström till kylskåp, belysning innanför samt på baklyktorna.

 


Observera att vi endast säljer Jaeger-utgåvor.

Vi kan antingen erbjuda ett fordonsspecifikt eller universalt paket om du vill utrusta din bil med ett 7- eller 13 polig elpaket. Universala paket passar till alla olika biltyper. Fordonsspecifika paket passar endast till den specifika biltypen.

Fordonsspecifik kontaktbox / elpaket

Det finns ett standard elpaket till nästan varje moderna biltyp. Dessa paket är speciellt gjorda till ditt bilmärke och biltyp. Installationen är oftast väldigt enkel eftersom kontakten passar direkt i fordonets elektroniknätverk. På vår hemsida kan du hitta dessa paket genom att titta efter det rödmarkerade ordet REKOMMENDERAS.


Universal kontaktbox / elpaket

Till några bilar så finns det inte ett fordonsspecifikt elpaket. I dessa tillfällen så levererar vi ett universalt elpaket. Detta paket kan väljas med antingen en 7 - eller 13 polers anslutning. Universala paket passar till alla olika biltyper oavsett årgång eller märke samt om bilen har check-control eller en annan form av modern utrustning.

 

Check-Kontroll

När du installerar ett elpaket är det viktigt att veta om din bil är utrustad med check-kontroll. Check-kontroll är ett "ljus-checksystem" som kontrollerar baklyktor, bromsljus och eventuella dimlyktor. Om någon av dessa lyktor är trasiga så får du en varning. Varningen är oftast ett sk kontroll-ljus, en symbol eller en text som visas på instrumentbrädan. För att kolla om din bil har check-kontroll så ska du starta bilen, lightswitch och ta därefter bort kontakten från en av dina bromsar och pressa ner bromspedalen. Om bilen har check-kontroll så visas en varning på din instrumentbräda.


 
Dragkrok
Dragkrok Leveringsomkostninger
Dragkrok
Dragkroksbutiken | Bijsterhuizen 2104E | 6604LG | Wijchen | T: 08 525 00 259 (English) | E: info@dragkroksbutiken.se
© 2019  | Alla rättigheter förbehålles